Eindbalans

Na de gemakkelijke winst op hekkensluiter Boekoel (0-2) is het tijd om de balans van dit seizoen op te maken.

Van de 22 wedstrijden hebben we er 8 gewonnen, 10 verloren en viermaal werd gelijk gespeeld. Dat brengt ons puntentotaal op 28 punten. Hiermee eindigen we dit seizoen in de middenmoot; 6e plaats.

De doelpunten voor en tegen waren precies in evenwicht; 31 voor en 31 tegen. Topscorer werd opnieuw Samir, die 11 maal het net van de tegenstander wist te vinden. Niet slecht voor iemand die bijna de helft van de wedstrijden door blessures heeft moeten missen. Op ruime achterstand werd nieuwkomer Balasz tweede op de topscorelijst met 4 doelpunten. Tweemaal werd in eigen doel geschoten, maar daar zullen we verder maar geen woorden aan vuil maken.

Concluderend mogen we stellen dat we een redelijk seizoen hebben gedraaid. Diverse wedstrijden werden nipt (met 1 doelpunt verschil) verloren, waarbij een remise zeker tot de mogelijkheden had behoord. Daarmee komt ook ons grote manco naar voren; het scoren van doelpunten.

Nu kunnen we ons opmaken voor een lange, hopelijk prima, zomer waarna we ergens in augustus de draad weer zullen oppakken. Ik wens alle lezers een fijne vakantie en hopelijk tot in augustus.

Rksvv – Crescentia = 2-1

Op deze zonnige zondagochtend hebben we, na een hele reeks van nederlagen, eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven.

Tegen onze buren uit Tungelroy werd het geen hoogstaande pot voetbal, maar de spanning vergoedde veel. Vanaf het begin werd duidelijk dat beide partijen nauwelijks voor elkaar onder deden. Het spel golfde op en neer zonder dat dit tot noemenswaardige kansen leidde. Beide doelmannen hadden het dan ook vrij makkelijk. De beste kans kregen wij vlak voor de rust. Het was Ronald Br. die met een mooi schot de paal op zijn weg vond. Helaas dus net geen doelpunt. Ruststand 0-0.

In de tweede helft viel er gelukkig wat meer te beleven en te genieten. Het was Samir die na een minuut of acht de verdediging van de gasten op het verkeerde been wist te zetten en onhoudbaar voor de keeper binnen schoot. Heel lang konden we niet van de voorsprong genieten, want een kleine tien minuten later werd het weer gelijk. Een overtreding werd door de scheidsrechter beoordeeld als strafschop, toen als vrije trap net buiten het strafschopgebied en toen toch weer als strafschop (kortom verwarring alom). Hoe dan ook de pingel werd feilloos benut; 1-1. Wederom leek het erop dat we aan het kortste eind zouden trekken, maar gelukkig wisten we al weer snel de draad op te pakken. Tien minuten voor tijd werden we hier ook voor beloond. Na een goeie combinatie over rechts was het Jack die met een perfecte voorzet Samir in stelling bracht. Zijn kopbal was onhoudbaar voor de doelman; 2-1. In de slotfase kwamen we niet meer in de problemen. Crescentia probeerde de stand nog wel gelijk te trekken, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Eindstand 2-1.

Na een niet hoogstaande, maar wel spannende en sportieve wedstrijd mochten we eindelijk weer eens drie punten aan ons totaal toevoegen, waardoor we in de middenmoot blijven staan.

Volgende week sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd in Boekoel, de hekkensluiter van de ranglijst. Hopelijk kunnen we dan weer drie punten pakken. Let op de wedstrijd begint al om 9.30 uur.

Vanaf 13.00 uur zullen we, samen met de andere teams van Rksvv, het seizoen afsluiten met een hapje en een drankje. Komt allen, want het zou best wel eens heel gezellig kunnen worden.

Rksvv – Rkmsv = 1-3

In het duel der gemiste kansen hebben we wederom een nederlaag moeten incasseren.

De eerste kans kregen we al na twee minuten spelen. Een mooie voorzet van Mathé werd net niet goed geraakt door Ronald Br., waardoor de bal naast ging. Na vijf minuten was het wel raak, maar nu aan de andere kant. Doelman Mayki liet de bal ongelukkig los en uit de daaropvolgende voorzet wisten de gasten te scoren, Lang konden ze daar niet van genieten, want drie minuten later was het Balasz die na een scrimmage het laatste zetje aan de bal wist te geven: 1-1. Zes minuten later was het wederom Meijel dat op voorsprong wist te komen. Wij gingen opnieuw enthousiast op zoek naar de gelijkmaker, maar van dichtbij vonden Daan (schot) en Roger (kopbal) de prima keepende doelman op hun weg. De grootste kans kreeg echter Nick V., die een penalty mocht nemen nadat Balasz in de rug was gelopen. Helaas verdween de pingel naast in plaats van in het doel. Op de valreep van de eerste helft kregen we opnieuw een dreun te verwerken. Een houdbaar lijkende kopbal verdween pardoes in het doel; ruststand 1-3.

Na de thee waren wij de bovenliggende partij, maar de aansluitingstreffer wilde maar niet vallen. Samir, die na lang blessureleed weer van de partij was, probeerde het enkele malen, maar scoren was er niet bij. Naarmate het einde naderde werd het geloof steeds minder en bleek de ruststand uiteindelijk de eindstand te worden.

Vandaag hebben we opnieuw verzuimd om 1 of 3 punten op ons conto te schrijven. Scoren is en blijft ons grote probleem.

Volgende week zijn we vrij. Over twee weken spelen we onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen; tegen Crescentia, de ploeg waar we enkele weken geleden nipt van verloren. Hopelijk valt het dubbeltje dan wel een keer de goede kant op.

Rksvv – Heythuysen = 0-1

Helaas hebben we vandaag wederom niet weten te winnen. Met een beetje meer geluk had een stuntje er tegen de koploper ingezeten, maar op het eind bleven we toch met lege handen achter.

De wedstrijd was pas vier minuten oud toen we al de kous op de kop kregen. Een voorzet vanaf rechts werd onvoldoende weg gewerkt waarna een speler van de gasten met een schuiver derde doelman Mayki kansloos liet. Was dit de opmaat naar een grote nederlaag? Gelukkig niet. We herpakten ons en wisten voldoende tegengas te bieden. Helaas waren de kansen, zowel voor ons als voor Heythuysen, zeer schaars. Logisch dat er voor de rust dan ook niet meer gescoord werd.

Ook in de tweede helft een gelijkopgaande wedstrijd met een minimum aan kansen. De gasten wisten onze doelman nog eenmaal te testen, maar met een mooie reflex hield hij zijn doel schoon. De laatste tien minuten drongen we steeds meer aan zonder echt dreigend te worden. Even dachten we een penalty te krijgen toen Sashe in het strafschopgebied licht werd getoucheerd. De scheidsrechter zag er echter geen pingel in. Ondanks alle goede bedoelingen wisten we wederom het net niet te vinden en werd de vroege openingstreffer tevens de winnende treffer; eindstand 0-1.

Jammer dat we vandaag niet voor een verrassing hebben kunnen zorgen.

Volgende week opnieuw een thuisduel; tegen Rkmsv uit Meijel, de ploeg waar we vorige week nog nipt van verloren. Tijd voor revanche dus!

Vandaag speelden we tegen RKMSV een ploeg waar we zo laat in het seizoen nog niet tegen hadden gespeeld. We hadden 12 spelers om 10.00uur in het kleedlokaal en 1 speler zou wat later komen  Maar van deze 13 spelers waren er enkele spelers niet helemaal fit en dat kreeg in het verloop van deze wedstrijd zijn weerslag. Zelfs onze grensrechter was er niet om 10.30uur en na afloop ook nog niet zodat ik maar als grensrechter en razende reporter zijn honneurs waarnam. In de eerste helft speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af op het middenveld waarbij de kansen voor beide teams dan ook schaars waren. Wij kregen een paar kansjes maar de beste kans voor ons was een terugspeelbal van Meijel op hun keeper en dat zegt dus genoeg hoe we voor de rust voor de dag kwamen. Dat RKMSV met een 1-0 voorsprong de rust in ging kwam doordat zij 10 minuten voor de rust een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop wisten te benutten. In de rust werd er besloten dat Mayki zou gaan keepen en dat Gabi als dat nodig was er in de voorhoede bij zou komen. Roger was na de 2 zware wedstrijden in het paasweekend ook niet helemaal fit en werd gewisseld voor de ook al lang niet fitte Eric. Maar we zouden het op deze manier gaan proberen. Maar helaas voor ons was het na 5 minuten in de 2e helft weer raak (geen doelpunt) maar Dennis M viel geblesseerd uit an Gabi ging voorin voetballen. Hij bracht wel wat leven in de brouwerij want de verdedigers van Meijel hadden er hun handen aan vol. Maar niets bleef ons bespaard en 5 minuten later was het Dennis S die geblesseerd uitviel en we weer een beroep moesten doen op de ook niet fitte Roger. Maar geloof het of niet we kregen warempel zelfs kansen niet 1 maar meerdere. En het was heel vaak Gabi die hierbij betrokken was. Nadat hij eerst na een vrije doortocht door de keeper werd gestuit kwam even later een schot van Gabi via de keeper bij Mathé en die wist in 2e instantie de doelman te verschalken en de 1-1 te maken. Maar de vreugde was van korte duur want 2 minuten later stonden we weer achter. Nu werd een corner door een van hun spelers feilloos achter onze keeper gekopt. We bleven niet bij de pakken neer zitten en probeerde toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar helaas werd ons dat niet gegund. Het was Gabi en Mathé die het niet lukte om de 2-2 te maken. Daar stond tegenover dat wij ook heel veel ruimte weggaven waar de spelers van het heel sportieve RKMSV ook niet meer van wisten te profiteren en de 2-1 dan ook de einduitslag is geworden. Volgende week zondag krijgen we de koploper Heythuysen op bezoek. Het is te hopen dat de geblesseerde en de niet geheel fitte spelers er weer allemaal bij zijn want anders word het een moeilijk verhaal om tegen de koploper behoorlijk voor de dag te komen om ze eventueel een hak te zetten. Maar we hopen op goed nieuws deze week en dat we er zondag weer tegenaan kunnen.